domingo, 2 de mayo de 2010

CLASSE 26/03/2010


Avui hem fet classe a l'aula d'informàtica. Primerament, hem aclarit alguns aspectes de com fer servir el Wiki, ja que farem un treball amb aquest sistema. Una cosa que m'ha cridat l'atenció es que el professor, quan ens aclaria alguns temes de dates d'entrega de treballs i classes, ha fet servir el Google Calendar http://www.google.com/calendar/render?hl=es i m'ha semblat una eina molt útil perquè està confeccionat d'una manera molt pràctica, millor que el calendari de "hotmail" i que penso que em pot anar molt bé.

Després de parlar dels Wikis el professor ens ha donat una sèrie de Webs per a consultar que la veritat m'han semblat molt pràctiques per a qualsevol mestre. Son les següents:

Clic
http://clic.xtec.cat/ca/jclic/
En aquesta pàgina troben moltes activitat multimèdia com puzles, sopes de lletres que els nens poden fer per Internet. A més ens donen informació de como confeccionar una activitat d'aquest estil i tota mena de documentació i suport que podem necessitar al respecte.

Hotpotatoes
http://hotpot.uvic.ca/http://www.ecomur.com/hotpotatoes/
Aquest programa, Hot Potatoes inclou sis aplicacions per a crear interactius de opció múltiple o resposta curta, encreuats...etc. Es un programa gratuït i es pot utilitzar per qualsevol projecte d'aquest tipus.

Webquest
http://webquestcat.cat/
Aquesta pàgina és la que més m'ha agradat perquè proposa un munt d'activitat i la possibilitat de crear de noves a través d'aquest mateix sistema. Està classificat per àrees i l'alumne les treballa mitjançant activitats molt dinàmiques, a vegades es fan des de la mateixa web i d'altres son activitats que es poden treballar a part, o en grup o a classe. Poso un exemple: http://anna.ravalnet.org/webquest/comic/index.htm

Caceres del tresor
http://www.xtec.cat/~mlluelle/caceres/caceres.htm
Aquesta pàgina està molt bé pensada perquè inicia a l'alumne en la utilització de les TIC i la utilització d'Internet a partir d'activitats on les pàgines de consulta i els diferents recursos ja estan predefinits, de manera que l'alumne treballarà amb aquelles pàgines o recursos (vídeos, documents) que creiem més útils per a ell en un determinat moment del seu aprenentatge. Poso un exemple: http://www.tressisens.net/web6/tema7/cacera1/index.htm

El professor ens ha proposat fer una unitat didàctic individualment en la que surtin algunes activitats com aquestes. Podem aprofitar les que ja n'hi han o fer una de nova. Crec que aquestes eines estan molt bé i permeten treballar d'una manera molt diferent que em sembla molt encertada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario