sábado, 1 de mayo de 2010

CLASSE 21/03/2010


Avui hem continuant treballant en la unitat didàctica que vam començar la setmana anterior. El professor les ha repartit les unitats didàctiques que teniem començades a grups diferents perquè féssim la correcció entre nosaltres. Una vegada les teníem corregides hem sortit a exposar el que havíem considerat que es podria modificar de la unitat que havíem corregit.


Aquesta activitat ha estat molt útil perquè ens ha servit per fer una primera reflexió, al comparar el nostre treball amb el dels companys, i una segona reflexió en relació a les correccions que ens han fet. Entre tots em tret conclusions i, aportant cadascú el que sabia em aconseguit deixar clar el que havíem de fer a l'hora de fer el treball.

Aquesta forma de treballar a classe m’ha semblat molt interessant per utilitzar-la com a futura mestra. Penso que quan les correccions es fan en grup, amb el suport del professor, s’extreu molt més profit d’aquestes i s’aprèn molt més significativament , a més de fomentar la participació de la classe i la relació entre els seus membres.

A més, a l'hora d'estudiar és molt útil parlar i explicitar el punt de vista donat que, segons el con d'aprentatge de Edgar Dale http://bitacoradelgaleon.blogspot.com/2007/05/edgar-dale-y-el-cono-de-aprendizaje.html després de dues setmanes tenim tendència a recordar un 90% del que hem dit o fem si hem posat en pràctica allò que estem aprenent i un 70% si hem participat en un debate o hem tenit una conversa al respecte. Les coses que llegim o escoltem tenim més dificultats per recordar-les perquè no hi hem participat en elles, son activitats passives.

En la nostra unitat didàctica hi havien dues coses que no estàvem bé. La primera era en relació als objectius; alguns dels objectius no es corresponien amb les activitat que havíem proposat. Faltaven dinàmiques en grup per treballar alguns dels aspectes que havíem posat als objectius.

Per altra banda no havíem fet bé els criteris d'avaluació, donat que havíem posat com avaluaríem i no què.


Una vegada corregida la unitat didàctica en ha quedat així: http://docs.google.com/Doc?docid=0AalcNtXfKOT2ZGd0YjJoemdfMTM3ejNqZnhkZA&hl=es

No hay comentarios:

Publicar un comentario