sábado, 17 de abril de 2010

CLASSE 17/03/2010

En la classe d'avui hem analitzat per grups diferents àrees del currículum escolar de primària. En el meu grup hem analitzat l'àrea artística. El professor ens ha donat un quadre d'anàlisi http://docs.google.com/Doc?docid=0AalcNtXfKOT2ZGd0YjJoemdfNGRta3Bjc2Nw&hl=es a partir del qual hem pogut analitzar els diferents aspectes que en ell s'indiquen.

Finalment el quadre ha quedat així

Un dels aspectes que m'ha resultat més interessant és que, a més de aprofundir sobre cada àrea en concret, el currículum de primària les posa en relació les unes amb les altres, d'aquesta manera s'amplia el marc d'actuació i s'aconsegueix un aprenentatge molt més funcional i significatiu que beneficia molt més a l'alumne. En aquest sentit crec que és molt important que el centre en general o el mestre en particular organitzin activitats que permetin enriquir les interrelacions entres les diferents àreas. D'aquesta manera l'alumne pot ampliar els seus esquemes de coneixements i crear relacions més fortes i més complexes que facilitin la seva interiorització.

Per exemple, en l'àrea artística hem vist que al currículum s'estableix esplicitament una relació amb l'àrea de Educació Física. Es considera que ambdues àrees treballen el sentit estètic i creatiu de l'expressió i comunicació corporal per mitjà de la dansa, mitjançant la qual els alumnes coneixen les seves habilitats corporals i són capaços de respectar-se a sí mateixos i a la resta. Es una manera de compartir una experiència corporal per mitjà de la música. http://phobos.xtec.cat/edubib/intranet/file.php?file=docs/primaria/ed_artistica_pri.pdf

En aquest sentit s'obren moltes possibilitats davant del professor a l'hora de ensenyar una materia o proposar una activitat al respecte. Tot depén de l'enfocament que se li vulgui donar. És important, doncs, intentar ser originals al respecte i ser capaços de treballar les àrees de diferents maneres per tal de que puguin atreure i arribar a tots els alumnes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario